Bästa äventyrsbadet 2014, 2013, 2012
Bild på Nohlmarkens naturreservat

Billingens fritidsområde har något för alla!

Berget Billingen är verkligen något som skövdeborna bryr sig om och är stolta över. Billingens fritidsområde är ett av Västergötlands mest kompletta sport- och rekreationsområden och dessutom officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor.

Billingen passar också den som bara vill ta det lugnt och njuta av den vackra naturen,fiska eller grilla med familj och vänner.

Här kan du läsa förslaget om att utveckla Billingen.

Billingen brukar kallas för ett berg av upplevelser! I fritidsområdet finns unika träningsmöjligheter med boende i hotell, stugby eller vandrarhem. Här finns alla förutsättningar för att träna inför klassikerns olika grenar - året runt – enskilt eller i grupp. På vintern finns här skidspår, slalombacke, pulkabacke, isbana med mera. På sommaren finns bland annat en 50 meters utomhusbassäng för simträning och en spännande aktivitetsplats som inbjuder till lek för hela familjen. Det finns också möjlighter att åka mountainbike i speciellt markerade cykelspår. Allt detta på bara några minuters från centrala Skövde.

I skogen kan du gå i sakta mak på jakt efter bär och svamp, eller så nyttjar du något av de tio motionsspåren. En karta över området finns i foldern under dokument.

För att hitta till parkeringen på Billingens fritidsområde så använd följande koordinater:

N 58 24´6" E 13⁰ 49´ 6" eller 58.4017, 13.8177

Läs mer om vad du kan göra på Billingen här: