Bästa äventyrsbadet 2014, 2013, 2012

Längdskidåkning

Längdskidspåren på Billingens fritidsområde 

Det varma vädret har tagit hårt på konstsnön de senaste dagarna. Med anledning av detta är nu samtliga skidspår på Billingens fritidsområde stängda för säsongen. Nu startar arbetet med att få bort snön och förbereda motionsspåren för alla som vill promenera eller ta en löprunda i området.

Fritidsavdelningen och personalen på Billingens fritidsområde tackar alla för i år och hälsar alla skidgäster tillbaka nästa säsong. 


Billingens fritidsområde erbjuder ett varierat utbud av längdskidspår från 2,5 kilometer till 16 kilometer. Det finns dessutom ett belyst konstsnöspår på 4 kilometer.

Området är sedan hösten 2013 ett certifierat Vasaloppscenter för skidåkning, cykelåkning och löpning.

Spårstatus

Billingens fritidsområde erbjuder spårstatus och övrig information om längdskidspår via en applikation som finns för Iphone och androidtelefoner. Appen kan laddas ner via App Store eller Google Play och appen heter Track4Outdoors. Spårstatus finns också via bannern ”Spårstatus” till höger på denna sida.

Betalning
Betalning av skidkort/biljetter sker via kortbetalning i den automat som finns i anslutning till den stora parkeringen.

Priser
Dagskort - 40 kr
Säsongskort - 500 kr
Alla barn och ungdomar upp till 16 år åker gratis i längdskidspåren.

Säsongskort finns även att köpa i receptionen på First Hotell Billingehus, Team Sportia och på Skövde Turistbyrå. 

Webbkamera
Det finns en webbkamera och en väderstation installerade vid skidstadion. Bilder från kameran samt väderinformation finns i länk till höger.

Blängs mosse
En rösad led spåras vintertid under gynnsamma förhållanden och är ca 10 km lång.

Lägermöjligheter
På Billingens fritidsområde finns förutsättningarna för ett bra längdskidåkningsläger. Vintertid spåras flera spår för skidåkning. Ett särskilt konstsnöspår på 3,7 km görs i ordning så fort vädret tillåter. Möjlighet till bra boende finns i anslutning till spårområdet i form av både First Hotel Billingehus och Billingens stugby och camping. Vid ett skidläger kan olika prispaket diskuteras.