Earth hour

Lördag 25 mars 2017 klockan 20.30-21.30 svensk tid tar världen ställning för planeten under WWF Earth Hour – världens största miljömanifestation. Var med och uppmana makthavarna att ta krafttag för klimatet du också!

Varför ska jag släcka?

Visst är det fantastiskt att världens länder har enats om att hejda den globala uppvärmningen? Men det räcker inte med ord, nu krävs handling! Och det är här du är viktig. Var med och bli inspirerad till klimatsmartare vanor, hjälp till att ställa om Sverige till förnybar energi och lär dig mer om varför maten du äter och prylarna du köper påverkar utsatta människor och miljöer långt bort.

Genom att du och miljontals andra i Sverige deltar i Earth Hour skickar vi också en viktig signal till politikerna om att vi vill se krafttag för klimatet och global rättvisa. Tillsammans gör vi det möjligt!

Detta händer i Skövde

I Skövde vill vi uppmärksamma klimatet lite extra i samband med Earth hour. Det är därför vi har massor av aktiviteter för alla åldrar under hela vecka 12. Nedan kan du läsa programmet.

Solenergi på gång!

Hugo Franzén, energikonsult och solenergiexpert, berättar om den senaste tekniken inom solceller och om att utnyttja en outtömlig energikälla. Föreläsningen är ett samarbete med energi- och klimatrådgivningen i Skövde kommun. Varmt välkommen till denna soliga timme!

Tid: måndag 20 mars, kl 18.00
Plats: Stadsbiblioteket vid Kulturhuset
Anmälan: fri entré
Kontakt: bibliotek.skovde.se, 0500-49 80 70

Imorgon!

Skövde Kulturhus bjuder under torsdagskvällen Skövdeborna på filmvisning. Den franska filmstjärnan Melanie Laurent och juristen Cyril Dion reser världen runt och samlar idéer om hur planeten kan fortsätta vara en beboelig plats, även i framtiden. Det är med andra ord INTE en film om alla klimathot och "slutet-på-världen-som-vi-känner-den"-historia, utan en mycket positiv berättelse om vad människor runt omkring på vår planet gör för att förbättra våra miljömässiga livsvillkor. Kom och inspireras!

Tid: torsdag 23 mars, kl 19.00
Plats: Biograf Oden, Skövde Kulturhus
Anmälan: först till kvarn (147 platser)
Kontakt: Anders Ericsson, 0500-49 80 00

Låna en lastcykel!

Behöver du inspiration till att välja cykeln framför bilen? Nu kan du med endast ett lånekort låna en lastcykel via Stadsbibliotektet vid Kulturhuset! Vi vill möjliggöra för dig att under två veckors tid prova på en lastcykel och upptäcka fördelarna som denna kan ha i din vardag.

Lördagen den 25 mars står vi på Stadsbibliotektet vid Kulturhuset, där du har chansen att prova på lastcykeln.

Tid: lördag 25 mars, kl 12-14
Plats: Stadsbiblioteket, Kulturhsuet
Kontakt: Ludvig Isacsson, 0500-49 80 00

Botanisera med Balthazar

Vi undersöker om växter kan hitta i en labyrint? Varför behöver insekter hotell? Världens högsta träd?Tillsammans gör vi egna krukor, planterar frön och bygger egna växtlabyrinter.

Tid: lördag 25 mars, kl 11:00-15:00 (ordinarie entréavgift)
Plats: Balthazar Science Center

Släck för jorden!

För många människor har Earth Hour blivit en högtidlig stund som efterlängtas av såväl stora som små. Det finns många sätt att göra kvällen extra mysig, rolig och minnesvärd. Släck belysningen hemma och tänd några levande ljus. Bivaxljus är bäst ur miljösynpunkt, annars är stearinljus bättre än paraffin.

Tid: lördag 25 mars, kl 20.30-21.30
Plats: Överallt!

Dokument