De vinner miljöpriset 2018

Årets miljöpris går till Jättadalen Fastighets AB!

Under Näringslivsgalan delade Ulrica Johansson (C), kommunalråd, och Sari Strömblad, miljöstrateg, ut Skövde kommuns miljöpris. I år tilldelades Jättadalen Fastighets AB priset för sitt arbete med att bygga klimatsmarta flerbostadshus med trästomme i stadsdelen Frostaliden.

David Larsson, VD på företag, kommenterar vinsten:
Vi är så stolta över detta! Redan för 10 år sedan var vår dröm att kunna bygga flerbostadshus i trä. Att hjälpa vår gemensamma jord till att bli en bättre plats, genom att exempelvis använda rätt material på rätt plats, är något vi alla måste göra. Vi måste dra var sitt strå till stacken. Tack för den fina utmärkelsen, det hjälper oss vidare i vårt fortsatta arbete! Vi kommer använda pengarna till ett projekt som hjälper oss att ytterligare minska vår miljöpåverkan i Skövde kommun.

Motiveringen

De senaste åren har Frostaliden vuxit fram, Sveriges största bostadsområde med höga trähus med trästomme. Trähusbyggande är klimatsmart och har lägst miljöpåverkan enligt ny forskning som analyserat byggmaterielens hela livscykel.

Jättadalen Fastighets AB har i sitt träprojekt vågat satsa och inspirerar nu fler i branschen. Det krävs stort mod att som ett litet familjeföretag bryta ny mark. Projekt utgår från småskalighet och närproduktion, både när det kommer till material- och entreprenörsval. Husen har innovativa energilösningar och smarta finesser som gör det enklare för hyresgästen att leva hållbart på många olika sätt.

Jättadalen Fastighets AB är en god ambassadör för Skövde som ger tusenfalt tillbaka till sin bygd. Skövde kommun hoppas att miljöpriset inspirerar pristagaren att sikta ännu högre och vill rikta ett stort grattis till en mycket värdig vinnare av Skövdes miljöpris 2018!

Om miljöpriset

Sedan 2003 har vi delat ut miljöpriset för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling inom näringslivet i Skövde. Miljöpriset är ett stöd, uppmuntran eller belöning för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling. Miljöpriset delas ut till företag eller anställda i företag i Skövde kommun. Det kan även tilldelas studenter som i sin utbildning verkar för hållbar utveckling i näringslivet.

Läs mer om miljöpriset och tidigare pristagare här.