Lyssna på avsnitt två av Skövde kommuns hållbarhetspodd

Skövde kommuns hållbarhetspodd är en ny satsning från kommunen där syftet är att lyfta hållbarhet för den breda massan på ett lättsamt sätt. Nu kan du lyssna på det andra avsnittet!

Skövde kommuns hållbarhetspodd är en ny satsning från kommunen där syftet är att lyfta hållbarhet för den breda massan på ett lättsamt sätt.  

En gång i månaden sätter sig Mattias (Kommunikatör), Ludvig (Energistrateg) och Sari (Miljöstrateg) ner i ett rundabordssamtal där de diskuterar olika ämnen som alla kopplar till den hållbara omställning som pågår i Skövde, Sverige och världen. Det diskuteras ny teknik, miljö, klimat, mat, samhällsplanering och beteende på ett lättsamt och öppensinnat sätt 

- I och med covid-19 var vi tvungna att tänka om när vi planerar aktiviteter och event kopplade till hållbarhet. Med podcasten når vi på ett riskfritt sätt ut till våra invånare med den här viktiga frågan, säger Ludvig Isacsson. 

Podcasten finansieras med stöd från energimyndigheten.

Har du en fråga som du vill att vi ska ta upp i podden? Maila podcast@skovde.se 

Avsnitt 2

Vi pratar transporter! Vilka alternativ finns det? Kan man tanka bilen med gamla dinosaurier? Sari åker till jobbet i en mjölkkartong, Ludvig konstaterar att biogasbussar minsann drivs av biogas och Mattias, han lär sig saker.

Lyssna på det andra avsnittet av podden här.

Avsnitt 1

Ludvig likställer jorden med en offentlig toalett, Sari föreslår sex istället för att handla en massa prylar och Mattias, han lär sig saker.

Lyssna på första avsnittet av podden här.