Miljöpriset

Vi delar varje år ut ett miljöpris på 10 000 kronor till det företag som har gjort något alldeles speciellt för att förbättra miljön i Skövde.

Sedan 2003 har vi delat ut miljöpriset för att uppmuntra engagemang och goda initiativ för hållbar utveckling inom näringslivet i Skövde. Miljöpriset är ett stöd, uppmuntran eller belöning för en berömvärd insats för miljön och hållbar utveckling.

 

Vem kan få priset?

Miljöpriset delas ut till företag eller anställda i företag i Skövde kommun. Det kan även tilldelas studenter som i sin utbildning verkar för hållbar utveckling i näringslivet. Du kan nominera dig själv, en anställd eller ditt företag till Skövde kommuns miljöpris. Självklart kan du även nominera något annat företag som du tycker är värt priset. 

 Nu har nomineringstiden gått ut för 2022. 


 Tidigare pristagare

Miljöpris 2021: Erikshjälpen Second Hand Gengåvan

"Erikshjälpen Second Hand Gengåvan tilldelas 2021 års miljöpris för sitt långsiktiga arbete med hållbar utveckling. Ett arbete som inkluderar hållbarhetens alla tre dimensioner; det ekologiska, ekonomiska och sociala. Hållbarhet med stort hjärta i alla tre delar är ett annat sätt att beskriva deras arbete.

Erikshjälpen är något så unikt som en barnrättsorganisation och en second hand-verksamhet med en gemensam vision; en förändrad värld där barns drömmar får liv.

Genom att ta hand om saker som någon har tröttnat på och sälja dem vidare för att användas och älskas igen bidrar organisationen till att minska sopberget. Tillsammans gör Erikshjälpen skillnad för vår miljö och vårt klimat.

När någon handlar något från Erikshjälpen blir man automatiskt en hjälpande hand i något av de hundratals projekt som organisationen stödjer runtom i världen och i Sverige.

Organisationens välordnade butiker är sociala hubbar dit folk kommer både för att handla och umgås. Här byggs kontaktnät som ger nya vänner, integration och ett mer accepterande samhälle.

Erikshjälpen Second Hand Gengåvan är väl värd Skövde kommuns miljöpris 2021 ." 

2020 Föreningen Matsmart
2019 Lorentzons Styr AB
2018 Jättadalen Fastighets AB
2017 REKO-ring Skövde
2016 Sörgårdsmjölk
2015 Terrigio AB med Savaq irrigation system
2014 CEJN AB
2013 Moster Susannes Ekoägg
2012 Mellegård & Naij AB
2011 Glädje restaurang & bar
2010 Hamburgerrestaurangen Max
2009 Erika Karlsson, erika.k - hair by nature
2008 Anna Tjus och Annie Johansson, studenter på Högskolan i Skövde
2007 Ola Ekberg, Ekola Livs
2006 priset delades inte ut
2005 PLS Produkter AB
2004 priset delades inte ut
2003 Eklunds bilskrot