Lyckat när Northvolt besökte Mariestad-Skövde

Mariestad-Skövde är en av tio platser i Sverige och Finland som är aktuella för Northvolt AB:s planer på att bygga Europas största batterifabrik.

Idag var representanter från företaget på besök i Mariestad och fick veta mer om förutsättningarna för att etablera en fabrik här. De fick också göra ett besök på den plats, strax söder om Mariestad, som är aktuell för etableringen.

- Vi är jättenöjda med dagen. Det har varit ett intensivt program och vi tycker att vi förmedlat en bra bild av våra styrkor och de fördelar som finns med att etablera här, säger Johan Abrahamsson, kommunstyrelsens ordförande Mariestad.

Bland de tio platser som nu finns med i etableringsprocessen är samarbetet mellan Mariestad och Skövde unikt.

- En så här stor etablering, som innebär 2500 arbetstillfällen, skulle vara otroligt värdefull för hela Skaraborg. Att Mariestad och Skövde samarbetar i den här frågan är en förutsättning för att vi tagit oss så här långt, tillsammans kan vi svara upp mot de krav Northvolt har. Detta ett bevis för hur starka vi blir när vi samarbetar. Vi väntar med spänning på besked om vilka som går vidare i processen, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Under dagen medverkade också representanter från bland annat Västra Götalandsregionen, Högskolan i Skövde och Gothia Science Park.