Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Bild på elever i ett klassrum

Snabba spåret - intensivutbildning i svenska språket

Snabba spåret är en utbildning där du läser från grundläggande svenska som andraspråk upp till Svenska som andraspråk 3 på gymnasienivå. Det är Vuxenutbildning Skövdes satsning för dig som behöver och kan lära dig svenska språket snabbt.

Du har kanske tidigare studerat på universitet i ditt hemland, du har god studieförmåga, vill komma snabbt framåt och är beredd att ta stort ansvar för dina studier? Då är Snabba spåret en utbildning för dig!

Utbildningen pågår i ca 40 veckor.

Det går även att göra en ansökan till nivåerna svenska som andraspråk 1, och svenska  som andraspråk  2 i mån av plats. Se nedan för dessa datum och starttider.

Kursstart och sista ansökan

  • 11 augusti  -  ( hela snabba spåret) - sista ansökan 4 juni
  • 20 oktober - ingång  svenska som andraspråk 1 - sista ansökan 24 september
  • 19 januari 2022- ingång  svenska som andraspråk 2 - sista ansökan 3 december.

Förkunskapskrav

  • Inför ingång (hela Snabba spåret) krävs godkänt betyg i SFI-D eller motsvarande. Det är möjligt att komplettera din ansökan med betyg i SFI-D efter 1 juni (senast vecka 31) men vi behandlar då din ansökan i mån av plats.
  • Inför ingång svenska som andraspråk 1 krävs godkänt betyg i svenska som andraspråk  delkurs 4 grundläggande eller motsvarande.
  • Inför ingång svenska som andraspråk 2 krävs godkänt betyg i svenska som andraspråk 1 eller motsvarande

OBS för att kunna bli antagen till kursen måste du göra ett skriftligt prov och en intervju.

Så här ansöker du
Du som är folkbokförd i Skövde kommun ansöker via vår e-tjänst - klicka här för att komma till ansökan

Du som är folkbokförd i annan kommun ansöker via blankett som finns här på sidan under rubriken Dokument. Blanketten lämnar du till Vuxenutbildningen i din hemkommun. Blankett kommer inom kort.