Skärpta lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 pågår är fortfarande hög och därför förlängs de skärpta rekommendationerna i regionen till och med 16 maj. Uppmaningen är bland annat att alltid bära munskydd i kollektivtrafik, handla ensam, fortsätta arbeta hemma och att hålla avstånd.

Läs mer

Digitala verktyg för elever

På den här sidan finner du information om de vanligaste verktygen som används vid Vuxenutbildningen i Skövde; Vklass, Microsoft Teams, Zoom. Förutom vanliga program för ordbehandling, kalkyl och presentation (Office 365) kan du som elev komma i kontakt med en eller flera av dessa digitala verktyg.

Användarkonto

Strax innan du påbörjar dina studier på Vuxentubildning Skövde får du användarnamn och lösenord (elektroniskt identitet) skickat till den mailadress du angav vid ansökan. Detta ska hanteras varsamt. Ditt användarkonto använder du när du loggar in på skolans datorer samt Office365, skolmail, Teams och Vklass. Har du tappat bort ditt användarkonto? Då meddelar du din lärare för att få dina inloggningsuppgifter på nytt.

Byta ditt lösenord (Vklass, Office365, skolans datorer)

Om du glömmer ditt lösenord eller vill ändra det till något annat kan du göra detta med hjälp av BankID via bytlosenord.skovde.se

Skolmail (Outlook)

Skolmail används för att informera om handledning/möten/onlinelektioner i Teams. Alla inbjudningar skickas till din skolmail. Du loggar in på din arbetsmail via http://office.com med ditt användarkonto.

Lärplattform - Vklass

Vid Vuxenutbildningen i Skövde används lärplattformen Vklass för lektionsbaserad och nätbaserad undervisning. För att du ska komma åt din kurs i Vklass behöver du först registrera dig på kursen. Du kommer få dina inloggningsuppgifter skickade till den mailadress du angav vid registrering på kursen. Du loggar in via http://skovde.se/vklass och din kurs visas i menyn ”Mina kurser”.

Mer information om Vklass.

Microsoft Teams

Teams är en digital plats där elever och lärare kan mötas, leverera uppgifter, dela filer och samtal på en enda plats. Det är möjligt att ansluta till Teams via mobilen, surfplattan, datorn eller direkt i webbläsaren.

Här finns information om hur du laddar ner och använder Microsoft Teams.

App WhatsApp

WhatsApp Messenger är en plattformsoberoende mobilapplikation för smarta mobiltelefoner. Utöver grundläggande meddelandefunktioner kan Whatsapp Messenger-användare skicka varandra bilder, video- och ljudmeddelanden. WhatsApp laddas ner till din mobil eller smartskärm. Whatsapp är en app som ersätter sms och är kostnadsfri att använda.

Här kan du ladda ned för Mac/PC, Android och här för iPhone

Office 365

Elever och lärare vid Vuxenutbildningen i Skövde har tillgång till Office 365 som inkluderar Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Microsoft Teams samt ytterligare klassrumsverktyg.

Här finns information om hur du använder Office 365.

ZOOM distansundervisning

Zoom är ett e-mötesverktyg som kan användas för att hålla möten eller föreläsningar på distans. Zoom ersätter Adobe Connect som Vuxenutbildningens distansverktyg från och med vårterminen 2020.

Här finns information om hur du laddar ner och använder Zoom.

Schema

Du som studerar på vuxenutbildningen kan hitta de salsbokningar som gjorts för din kurs i lärplattformen Vklass.

Datorsalar / studiehall - just nu stängd pga Covid 19

Vuxenutbildningen i Skövde har en datasal i rum 214. Dessutom finns flera datorarbetsplatser i studiehallen på plan 3. Studiehallen är tillgängliga mellan klockan 08:00-21:00 mån-tors och 08.00-18.00 fredagar. För att kunna använda datorer i våra datorsalar måste du ha ett användarkonto. I studiehallen kan du som elev finna självstudieplatser för enskilt arbete och grupparbete.