Nya lokala rekommendationer i Västra Götaland

Spridningen av covid-19 har återigen börjat öka i Västra Götaland. Därför inför nu smittskyddsläkaren rekommendationer som gäller från 17 februari till 14 mars. Det handlar bland annat om munskydd i kollektivtrafik och vissa inomhusmiljöer.

Läs mer

Nytt beslut om fjärr- och/eller distansundervisning för högstadiet och gymnasiet

Utifrån en ny rekommendation från Smittskydd Västra Götaland har barn och utbildningsnämnden idag (22/2) fattat beslut om fjärr- och/eller distansundervisning för de kommunala högstadieskolorna och Gymnasium Skövde. Beslutet gäller från den 23 februari till och med den 5 mars.

Sent på söndagen (21/2) kom Smittskydd Västra Götaland med en ny rekommendation för skolorna i Västra Götalandsregionen. Med anledning av de senaste dygnens rapporter om smittspridning på fjällorterna samt förekomst av den brasilianska virusmutanten i en region i Sverige, rekommenderar Smittskydd Västra Götaland fjärr- och/eller distansundervisning så långt det är möjligt i högstadier och gymnasieskolor i Västra Götaland under vecka 8.

Eftersom smittspridningsläget är så osäkert väljer barn och utbildningsnämnden att förlänga perioden för fjärr- och/eller distansundervisning till och med den 5 mars. Vi är beredda på att upphäva eller fatta nya beslut om läget förändras.

Beställning av matlådor

Beställning av matlådor för tisdag till fredag vecka 8 måste göras senast klockan 24 ikväll (22/2) enligt ordinarie rutin.

Beställningen av matlådor för vecka 9 öppnar i morgon tisdag (23/2) och stänger på torsdag (25/2) klockan 12 enligt ordinarie rutin.

Länk till webbformulär beställning av matlåda