Kronprinsessan Victoria i ett klassrum tillsammans med elever vid gymnasiesärskolan.

Kronprinsessparets besök vid gymnasiesärskolan i Skövde

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels besök i Skövde under onsdagen blev en uppskattad tillställning. Bland annat besökte paret gymnasiesärskolan vid Kavelbro där eleverna berättade om pandemiåret och hur det påverkat dem på olika sätt.

När kronprinsessparet anlände till Kavelbro för att besöka gymnasiesärskolan var det spänd förväntan bland eleverna. Väl på plats kunde Kronprinsessan och Prinsen ta del av elevernas berättelse om hur året har varit och hur pandemin har gjort att allt inte har varit som det brukar.

— Kronprinsessparet var verkligen genuint intresserade av elevernas lärande och lärmiljö. Glädje och värme präglade hela besöket, säger Caroline Hägglund, rektor vid gymnasiesärskolan vid Kavelbro.

Efter ett inledande samtal fortsatte besöket med en rundtur i lokalerna och besök i två av klassrummen där undervisning pågick.

— Kronprinsessan och Prins Daniels härliga bemötande och förhållningssätt öppnade för många fina möten och pratstunder med elever och personal, det var ett mycket uppskattat besök av oss alla, säger Caroline Hägglund.

Som avslutning samlades eleverna utanför skolans entré och sjöng tillsammans två musikstycken, varav det ena var nationalsången. Prins Daniel blev även medbjuden på en spontan cykeltur tillsammans med en av eleverna innan de vinkade adjö och fortsatte programmet.

Utöver besöket på gymnasiesärskolan besökte även kronprinsessparet Skaraborgs sjukhus, Pingstkyrkan och Assar, Science Park Skövde.

Lär mer om hela besöket på kungahuset.se

Foton: Länsstyrelsen Västra Götaland och Skövde kommun.