Clarias Thai fishcake med havreris och dippsås

Prova den här smarriga och mättande maträtten med hållbart svenskproducerad Clariasfisk från Gårdsfisk.

Thai fishcake 4-6 portioner

600 g Clariasfärs 

2 msk röd currypasta 

1 ägg 

3 msk majsstärkelse 

½ röd chili 

1 klyfta vitlök 

1 msk fisksås 

1–2 msk riven ingefära 

3 salladslök alt ½ purjolök 

Salt, vitpeppar 

 

Havreris med svarta bönor och gotlandslins 

3 dl okokt havreris, koka enligt förpackning 

1 dl kokta svarta bönor 

1 dl riven morot

1 dl kokta Gotlandslinser 

1 dl rivna morötter 

1 dl hackad koriander 

1 lime, zest och juice 

1 vitlöksklyfta 

1 msk spiskummin 

1 msk paprikapulver 

2 msk rapsolja 

Salt 

 

Dippsås

½ dl japansk soja 

1 msk fisksås 

1 msk limejuice 

1 tsk riven ingefära 

1 msk hackad koriander 

2 msk sweet chili 

 Smaksättning

Jordnötter och färsk koriander

Gör så här:

Blanda Clariasfärs, currypasta, ägg och majsstärkelse, finhacka resterande ingredienser och blanda ihop, provstek gärna för att se så kryddningen är lagom. Stek biffarna i olja och lite smör.  

Koka havreriset och blanda med bönor, riven morot, linser samt kryddorna och smaka av.  

Blanda alla ingredienser till såsen.  

Servera gärna med lite rostade jordnötter och extra koriander.