Vildsvinsburgare med rostad potatis och örtmajonnäs

Recept för 4 personer

Ingredienser:
500g vildsvinsfärs
50g finhackat rökt sidfläsk
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
4 skivor vällagrad ost
Svartpeppar
Salt
1 st silverlök

1 dl majonnäs (slå med fördel en egen)
½ msk hackad timjan

500g delikatesspotatis
1 msk rapsolja
4 st hamburgerbröd (gärna bakade på surdeg)
4 st romansalladsblad (annan sallad går bra, men gärna någon med lite krisp)


Gör så här:
Blanda färsen med finhackat sidfläsk, timjan, rosmarin och salt och peppar. Forma till burgare.

Lägg potatisen i en ugnsfast form med lite rapsolja och salt, rosta i ugnen på 200 grader tills potatisen är klar. Ca 30 minuter.

Blanda under tiden majonnäsen, stek och skiva silverlöken och grilla burgarna, lägg på en skiva ost som får smälta lite grann på varje burgare när dom är färdiggrillade.

Rosta bröden lätt på grillen.

Bygg ihop dina burgare med bröd, majonnäs, salladsblad och stekt silverlök. Servera med rostad potatis.