Klubbfilé med havreriswook på gulbeta, purjo och äpple samt vitlöksyoghurt

Recept för 4 personer

Ingredienser:
4 st kycklingklubbfiléer
1 krm timjan
1 krm rosmarin
1 krm dragon
1 krm vitlökspulver
2 msk rapsolja
Salt och peppar
Blanda kryddorna samt salt och peppar och strö över kycklingen på båda sidor.

Ingredienser havreriswok:
3 dl havreris
5 dl vatten
1 st buljongtärning
Koka havreriset enligt anvisning på förpackningen.
1 gulbeta – kokt och skalad
25 g purjolök
1 st äpple
Salt och peppar
2 msk rapsolja

Ingredienser  vitlöksyoghurt
1 vitlöksklyfta
3 dl grekisk yoghurt
Salt och peppar

Gör så här:
Blanda kryddorna samt salt och peppar och strö över kycklingen på båda sidor.

Stek på medelvärme med skinnsidan ner i 6 minuter eller tills skinnet blir krispigt, vänd och stek klart kycklingen till 72⸰C i innertemperatur.

Havreriswok:
Skär upp grönsakerna i önskad storlek, fräs sedan i olja tills de fått lite färg.

Tillsätt det kokta havreriset och stek ytterligare i några minuter, smaka av med salt och peppar.

Vitlöksyoghurt:
Pressa en klyfta vitlök och rör ihop med yoghurt och smaka av med salt och peppar.