Prästostgratinerad kyckling på grönkålsbädd

Recept för 4 personer

Ingredienser:
200 gram grönkål                                               
600 gram kycklingfilé                                         
200 gram prästost                                              
2 dl vispgrädde                                                    
½  citron                                                                
2 msk kycklingfond                                              
Salt                                                                         
Svartpeppar                                                        
Rapsolja                                                                
Färsk persilja
 

Gör så här:           
Värm ugnen till 175 grader. 

Fräs grönkålen i lite olja så att den mjuknar. Lägg över grönkålen i en ugnsfast form. 

Salta och peppra kycklingfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfiléerna på hög värme ca 1 min/sida så att de får en fin stekyta. Lägg kycklingen i formen över grönkålen. 

Riv osten och blanda med grädde, kycklingfond, citronsaft, en nypa salt och peppar. Häll blandningen över kycklingen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter. 

Garnera med hackad persilja. Servera kycklingen med ugnsrostade svenska rotfrukter eller valfritt tillbehör.