Snabba spåret – intensivutbildning i svenska språket

Snabba spåret är en utbildning där du läser från grundläggande svenska som andraspråk upp till Svenska som andraspråk 3 på gymnasienivå. Det är Vuxenutbildning Skövdes satsning för dig som behöver och kan lära dig svenska språket snabbt.

Du har kanske tidigare studerat på universitetet i ditt hemland, du har god studieförmåga, vill komma snabbt framåt och är beredd att ta stort ansvar för dina studier? Då är Snabba spåret något för dig! 

Utbildningen pågår i ca 40 veckor. 

Snabba spåret öppnas för nya studerande vid tre tillfällen: 

  • I augusti startar Snabba spåret på grundläggande nivå. Godkänt betyg i SFI-D eller motsvarande krävs och ska skickas in senast v.32. 

  • I oktober startar Svenska som andraspråk 1 på Snabba spåret och då krävs det godkänt betyg i svenska som andraspråk grundläggande eller motsvarande. 

  • I januari startar Svenska som andraspråk 2 på Snabba spåret och du som vill söka måste ha godkänt betyg i Svenska som andraspråk 1 eller motsvarande. 

Obs! För att komma in på Snabba spåret måste du göra skriftligt prov i svenska. Provet består av läsförståelse och uppsats. När du har klarat provet blir du kallad till en intervju, där du får träffa dina blivande lärare. Under intervjun får du berätta om din utbildning, yrkeserfarenhet och vilka mål du har. Det är också ett bra tillfälle att ställa frågor om Snabba spåret. 

Ansök här till Snabba spåret för hösten 2021 (pdf)