Operativ produktionstekniker

Start 1 februari 2022

Är du tekniskt intresserad, noggrann och vill ha ett självständigt yrke där du övervakar och utvecklar produktionsprocesser som är viktiga för bland annat livsmedel, läkemedel- och tillverkningsindustrin? Utbilda dig till Operativ produktionstekniker med inriktning mot polymera material.

Beskrivning av programmet

Polymera material är komplexa och finns överallt runt om oss, exempelvis i byggnadsmaterial, implantat och förpackningar. Tillverkarna är i stort behov av personer som medverkar till utveckling och effektivisering och vi erbjuder en specialiserad utbildning som ger praktiska och teoretiska kunskaper att arbeta med formsprutning, formgjutning, blåsning och värmeformning men också kompetens att göra underhållsarbete och riskanalyser.

Genomförande

Föreläsningarna ges på Campus Västra Skaraborg med sändning till Skövde. Lärare finns på plats i Lidköping två till tre dagar per vecka. Övriga dagar ägnas åt grupparbete eller självstudier.

Utbildningen är en heltidsutbildning som omfattar 300 yrkeshögskolepoäng, yhp, och pågår under 1,5 år. En veckas studier motsvarar 5 yhp.

Vad kan jag jobba som?

Efter utbildningen kommer du att kunna arbeta som bland annat processoperatör, tekniker, produktionsberedare eller ställare på företag inom plast- och gummiindustrin. Ansvarsområden är bland annat att styra och övervaka tillverkningsprocesser, säkerställa att dessa sker snabbt, effektivt och med hög kvalitet. Det är operatören/teknikern som åtgärdar eventuella fel vilket kräver stor kunskap om såväl själva tillverkningsprocessen, utrustningen samt materialet.

Lärande i arbete

En stor del av utbildningstiden är lärande i arbete (LIA) på en arbetsplats. Utbildningen ska förena praktisk inriktning med fördjupade teoretiska kunskaper. Här har du möjlighet att pröva dina kunskaper i arbetslivet. De företagskontakter du knyter under dina LIA-perioder ger ökade chanser till jobb direkt efter utbildningen. Du kan göra din LIA såväl i Sverige som utomlands.

Ytterliggare information

Du hittar informaton om vilka krav som ställs/hur du ansöker med mera på  Campus Västra Skaraborgs hemsida. Följ länken nedan

Till Campus Västa Skaraborg