Billingens fritidsområde har något för alla!

Billingens fritidsområde är ett av Västergötlands mest kompletta sport- och rekreationsområden och dessutom officiellt Vasaloppscenter för cykel, löpning och skidor.

Billingen passar också den som bara vill ta det lugnt och njuta av den vackra naturen, promenera, plocka bär och svamp, fiska eller grilla med familj och vänner.

Ett berg av upplevelser!

På fritidsområdet finns unika träningsmöjligheter. Här finns bland annat alla förutsättningar för att träna inför klassikerns olika grenar – året runt – enskilt eller i grupp. På vintern finns skidspår, slalombacke, pulkabacke och isbana med mera. På sommaren finns bland annat en 50 meters utomhusbassäng för simträning, utegym och en spännande aktivitetsplats som inbjuder till lek för hela familjen. Det finns tio motionspår för löpning och promenader med olika längder och svårighetsgrader, samt fler speciellt markerade cykelspår för mountainbiker. Allt detta på bara några minuters biltur från centrala Skövde.

Vill du stanna längre finns det möjlighet till boende på hotell, i stugby eller på vandrarhem. Se under Länkar för att hitta det alternativ som passar dig bäst.

Hitta hit: