Tomtkön

Är du intresserad av att köpa en tomt? Gå med i kommunens tomtkö!

Anmäl dig till tomtkön

För att  få möjlighet att köpa en tomt måste du anmäla dig till kommunens tomtkö och betala tomtköavgiften på 400 kr. Du anmäler dig till tomtkön via vår e-tjänst med direktbetalning som är öppen 1 mars till den 31 december.

Gå till e-tjänsten för Anmälan till tomtkön

När betalningen är godkänd har du fått en plats i tomkön. Fyll i dina personuppgifter och betala direkt i e-tjänsten med bankkort (Visa/Mastercard).  Du kan också se din aktuella tomtköplacering. För att du säkert ska få information från tomtkön behöver du ange din e-postadress i din profil på Mina sidor. Se till att hålla dina uppgifter uppdaterade. All information från tomtkön skickas med e-post från no-reply@skovde.se. Kontrollera så att din e-postserver inte sorterar bort vår post som skräppost.

Om du nyregistrar dig efter den 30 september gäller betalningen även hela året efter.

Fortlöpande betalning

Det är bara vid nyregistrering till tomtkön som du ansöker via e-tjänsten. Följande år som du vill stå kvar i tomtkön betalar du avgiften genom att använda den länk som skickas ut via e-post från ovan angivna adress i början av januari. Avgiften ska vara oss tillhanda senast den 28 februari varje år. Vi kommer att skicka en påminnelse till dig i början av februari. Om inte avgiften betalas i tid förlorar du din köplats.

Könummer

Vid registreringen tilldelas du ett könummer. Könumret används för att avgöra vem av flera sökande som har rätten att reservera en tomt. Ditt könummer uppdateras löpande i takt med att sökande som stått före dig i kön av någon anledning lämnar kön.

Utträde tomtkön

Det finns fyra olika anledningar till att du blir avregistrerad från tomtkön: om du inte betalar tomtköavgiften inom den föreskrivna tiden, om du köpt en tomt och skrivit på köpebrevet, om du tre gånger tackar nej till erbjuden tomt efter en intresseanmälan eller om du begär utträde. I samtliga fall får du en bekräftelse på att du inte längre står kvar i kön.

Lediga tomter

Klicka här för att se vilka områden som är aktuella.

Intresseanmälan tomt

Efter att du registrerats i Skövde kommuns tomtkö har du möjlighet att reservera en ledig tomt. Anmälan görs via mail till samhallsbyggnad@skovde.se. Du kan anmäla intresse för flera tomter. Rangordna då de tomter om du är intresserad av i en fallande skala från 1. Det vill säga; ange den tomt du allra helst vill ha som ditt 1:a handsval, vidare nästa tomt som 2:a handsval, 3:e handsval och så vidare.

Infomation som måste framgå i anmälan för att den ska anses fullständig är följande:

  • Förnamn Efternamn
  • Postadress
  • Personnummer
  • Mailadress
  • Telefonnummer