Två korvar på grillspett över en eld

Eldningsförbud tas bort

Från och med tisdag 21 augusti kl. 09.00 är det åter tillåtet att elda och grilla i Skövde kommun. För den som vill elda eller grilla gäller nu de vanliga säkerhetsreglerna.

Riskerna för skogsbrand har minskat i vårt län. Länsstyrelsen tar därför bort det övergripande eldningsförbudet i Västra Götaland. Skövde kommun följer Länsstyrelsens och Räddningstjänstens rekommendation och tar även bort det lokala eldningsförbudet.

Från och med klockan 09.00 den 21 augusti gäller ordinarie försiktighetsåtgärder om du ska elda eller grilla utomhus. Om du tänder en eld, grill eller liknande ska du alltid hålla uppsikt över elden och kunna släcka den. Du är också ansvarig för att den ställs upp på obrännbart underlag, inte sprider sig och att lämplig släckutrustning finns i närheten. Eldning ska vara noggrant planerad, förberedd och genomtänkt.

Läs mer om Länsstyrelsens hävande av eldningsförbudet.