Vallokal

Intresseanmälan valfunktionär 2018

Tycker du det skulle vara intressant att få insikt i hur valprocessen fungerar i Sverige och kan tänka dig att arbeta med röstmottagning under valet 2018? Nu söker vi valfunktionärer.

Söndagen den 9 september 08.00 - 20.00 är samtliga vallokaler öppna och tar emot röster för valet till riksdag, kommun och landsting. I Skövde kommun finns det trettio valdistrikt och det behövs sju röstmottagare till varje valdistrikt. Det behövs också valfunktionärer som hjälper till vid förtidsröstningen.

Tycker du att det skulle vara intressant att få insikt i hur valprocessen och vårt demokratiska system fungerar? Kan du tänka dig att ställa upp och arbeta med röstmottagning i någon av vallokalerna under valdagen? Anmäl då ditt intresse för att arbeta som valfunktionär! 

Anmäl ditt intresse

Meddela senast 31 mars om du är intresserad av att arbeta som valfunktionär. Lättast gör du det via vår e-tjänst Intresseanmälan Valfunktionär 2018 - som finns länkad nedan.

Valnämnden anordnar en obligatorisk utbildning för alla röstmottagare. Kravet för att arbeta med valen är att man genomgår en sådan utbildning. Observera att den som arbetar som röstmottagare inte får ha något politiskt uppdrag.

Gå vidare till intresseanmälan