De extremt höga temperaturerna gör att det blir varmt inomhus på äldreboenden och förskolor.

Kylaggregat till äldreboenden och förskolor

Det extremt varma vädret innebär stora påfrestningar för dem som vistas på kommunens äldreboenden, sommaröppna förskolor och fritidshem. Därför söker nu Skövde kommun efter kylaggregat hos privatpersoner och företag.

Personalen gör vad de kan för att underlätta för barn och äldre i den extrema värmen. Sällan har det bjudits på så mycket glass, vattenmelon och salta snacks i kommunens olika lokaler. Trots beundransvärda insatser från personalen finns det behov av att kunna erbjuda mer svalka än vad som nu är möjligt.

Verksamheterna började redan under försommaren att köpa in mobila kylaggregat. I takt med att värmen och efterfrågan ökat har tillgången bland återförsäljarna minskat. Skövde kommun går därför ut med en förfrågan till allmänhet och företag om att låna ut mobila kylaggregat till verksamheterna.

– Kanske finns det privatpersoner eller verksamheter som kan tänka sig att tillfälligt låna ut sina aggregat under den tid värmeböljan håller i sig. Vi har fått låna några kylaggregat från Skaraborgs regemente och vi tar tacksamt emot fler, säger Jonas Engelbrektsson, chef för äldreomsorgen i Skövde kommun.

Har du ett kylaggregat att låna ut? Ring till Kontaktcenter, telefon 0500 – 49 80 00 eller Jonas Engelbrektsson, telefon 0500 – 49 82 99.