Lyckad koncernaktivitet med fokus på säkerhet och samverkan

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Lyckad koncernaktivitet med fokus på säkerhet och samverkan

Säkerhet och samverkan var i fokus när den årliga kommunkoncernaktiviteten genomfördes eftermiddagen den 22 september.

Medverkade gjorde representanter från hela kommunkoncernen, det vill säga Skövde kommun, kommunala bolag och kommunalförbund.

Syftet med en gemensam kommunkoncernaktivitet är att öka kunskapen om varandras verksamheter och främja samverkan. I år var det Skövde flygplats AB, Next Skövde Destinationsutveckling AB och Räddningstjänsten östra Skaraborg som arrangerat aktiviteten och tillsammans stod för värdskapet.

Eftermiddagen började i Skövde stadshus med presentationer av verksamheten på Skövde flygplats samt av Next Skövdes arbete. Därefter tog räddningstjänsten över och det bar av till Hasslums övningsfält.

Väl där fick deltagarna ta del av ett spännande program då de olika blåljusverksamheterna samt representanter försvarsmakten visade hur de övar. Situationer som förevisades var brand i byggnad med en räddning av person, trafikolycka, brand i flygplan, eftersökning med spårhund samt en polisinsats för att avvärja en våldsam person.

– Det var en mycket intressant och spännande program. Blåljusverksamheterna visade upp imponerande exempel på vikten av samverkan och samspel för att öka tryggheten i vårt samhälle, säger Katarina Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.