Med anledning av branden i Södra Ryd

Natten till torsdagen den 17 januari startade en brand i ett flerfamiljshus i Ryd. På morgonen på fredagen meddelade räddningstjänsten att branden var helt släckt. Nedan kan du läsa om kommunens insatser och arbete efter branden.

Uppdaterad kl 16.30 fredag 25 januari.

Stöd till de drabbade

Sektor socialtjänst har beredskap för personer som behöver stöd med anledningen av branden i Södra Ryd. De personer som saknar hemförsäkring och inte kan lösa boende på egen hand, kan kontakta socialtjänsten för stöd.

Socialtjänsten nås under kontorstid, måndag-fredag 7.30-17.00, via kommunens kontaktcenter på telefon 0500-49 80 00.

Stödjande samtal för barn och unga

Känner ditt barn oro efter branden i Södra Ryd eller är du tonåring och känner dig orolig? Då kan du kontakta socialtjänsten i Skövde. Vi erbjuder stödjande samtal för barn och unga, enskilt eller i grupp.

Välkommen att kontakta oss på telefonnummer 0500-49 38 82. Vill du hellre bli uppringd kan du lämna dina kontaktuppgifter via e-tjänsten serviceinsats, så hör vi av oss.

Kommunala verksamheter i området

Ett antal kommunala verksamheter påverkades av branden och några fick stänga på grund av röklukt. Ett saneringsarbete inleddes omgående och från måndagen den 21 januari bedrivs all verksamhet i området som vanligt.

Sidan uppdateras löpande.