Skövde kommuns ungdomsgårdar fick jämställdhetspris

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Bild på pristagarna i Skövde kommuns jämställdhetspris

Skövde kommuns ungdomsgårdar fick jämställdhetspris

Sedan ett antal år tillbaka delar Skövde kommun ut ett jämställdhetspris för att uppmärksamma och stimulera nytänkande och utveckling inom jämställdhetsområdet.

I samband med måndagens kommunfullmäktige delades årets pris ut till Nyeports fritidsgårdar. Nyeport arbetar medvetet med att uppnå en mer jämställd verksamhet vilket ska uppmuntra fler unga kvinnor att delta i fritidsgårdarnas utbud. Arbetet har pågått i flera år och involverar även fritidsgårdarnas utformning, programverksamhet och personalbemanning. Arbetet kallas ofta för Nyeportsandan.

Även Skövde kommuns kommunikationsenhet uppmärksammades för filmen "Skövdes hjältar". De tilldelades det nyinstiftade hederspriset. Här kan du se filmen: