Skövde kan bli Årets superkommun

Dagens Samhälle har idag utsett Skövde till en av tre finalister när tidningen för femte året rankar Årets superkommuner 2019. Rankingen lyfter fram goda exempel på kommuner som står starkt rustade för framtiden.

Dagens Samhälle tittar i sin ranking på en rad olika parametrar och utser årligen Sveriges superkommuner i tre olika kategorier. Skövde är för andra året i rad en av de tre finalisterna i kategorin småstads- och landsbygdskommuner.

- Det gläder mig att Skövde är en av finalisterna även i år. Skövde vill alltid ligga i framkant när det gäller kommunens attraktivitet i form av engagerat näringsliv, aktivt bostadsbyggande och god kvalitet på våra välfärdstjänster. Nomineringen är ett bevis på att allas hårda arbete ger effekt, säger Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande.

Förra året kom Skövde på en andra plats i kategorin småstads- och landsbygdskommuner. 2019 års vinnare kommer att utses på Stora Samhällsgalan på Cirkus i Stockholm den 15 maj. De två andra finalisterna i kategorin är Varberg och Kalmar.

Här kan du läsa hela uppslaget om finalisterna i Dagens Samhälle.