Bild på Sara Salegård och Mari Johansson

Skövde kommun nominerad till eDiamond Award

Skövde kommun har blivit nominerade till eDiamond Award.

Från en traditionell och pappersbaserad manuell hantering till en säker, effektiv och elektronisk lösning för socialjouren. Det är resultatet av ett utvecklingsprojekt i Skövde kommun som nu nominerats till eDiamond Award.

eDiamond Award delas ut under eFörvaltningsdagarna i Stockholm den 7-8 oktober. Priset delas ut till organisationer som har utvecklat tjänster som fokuserar på att spara tid och pengar för Sveriges medborgare och företagare.

Under våren 2013 gjordes en nulägesanalys i sektor socialtjänst. Där framkom det att ett av de största önskemålen var att få till en säker kommunikationslösning inom socialjourens verksamhet. Den gemensamma socialjouren i Skaraborg, där 15 kommuner gått samman, tar hand om akuta ärenden inom socialförvaltningens individ- och familjeomsorg. Tidigare användes fax och utskrivna mallar i Word vilket medförde en tidskrävande hantering.

– Den elektroniska lösningen gör det möjligt att både förenkla för våra handläggare och politiker samtidigt som vi höjer säkerheten, säger Mari Johansson, IT-utvecklare för sektor socialtjänst.

Kommunikationslösningen har hittills implementerats i 12 kommuner och kommer under 2015 börja användas av samtliga 15 kommuner. Genom att använda SITHS-kort och mobilt bankID  kan handläggare och politiker nu kommunicera och signera handlingar på ett säkert och mer effektivt sätt.

– Den här utmärkelsen är ett kvitto på att vi med hjälp av IT kan utveckla våra verksamheter på ett bra sätt, säger Sara Salegård e-strateg i kommunen.