Barnvisor i Södra Ryd den 30 juni

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Barnvisor i Södra Ryd den 30 juni

Jojje Wadenius besöker Södra Ryds bibliotek och håller en musikstund för hela familjen.

Jojje, eller George som han egentligen heter, slog igenom redan 1968 som gitarrist i bandet Made in Sweden. Han har sedan verkat som studiomusiker, kompositör, arrangör och producent.

Under 1970- och 1980-talet gjorde han karriär i USA, där han bland många andra spelade ihop med Luther Vandross, Roberta Flack, Diana Ross, Dionne Warwick, Aretha Franklin, Donald Fagen, Michael Franks, Joe Thomas, Backstreet Boys, Simon&Garfunkel och Steely Dan.

I mitten av 1990-talet återvände han till Skandinavien och bosatte sig i Oslo. Han spelar och turnerar ensam eller med en mindre jazzgrupp och har på senare år gjort många skivor, även tillsammans med nordiska artister. Jojje Wadenius har fått flera Grammies och andra fina utmärkelser i musikbranschen.

Bland den barnmusik Jojje Wadenius har skrivit märks samarbeten med olika textförfattare, till exempel Barbro Lindgren och Lotta Olsson.

Fri entré, ingen föranmälan.

Arrangör Stadsbiblioteket

Media hälsas välkomna