En gripande berättelse om dopning

Mats Kardell är Sveriges mest meriterade kroppsbyggare och föreläser om dopningens drivkrafter och negativa konsekvenser utifrån sina egna erfarenheter.

Mats Kardell är Sveriges första bodybuildningsproffs och mest meriterande kroppsbyggare genom tiderna med ett VM-silver och bland annat fyra SM-guld i bagaget. Han berättar bland annat om livet som elitidrottsman; om hård träning, extrema dieter och dopning. Mats berättar också om livet efter karriären; om missbruk, hemlöshet, fängelse och förlorad kontakt med sina barn.

Ingemar Gustavsson, idrottskonsulent, avslutar kvällen med en kort föreläsning om kosttillskott.

Föreläsningen anordnas av Dopningsfritt Skaraborg som är ett samarbete mellan Skaraborgs kommuner, träningsanläggningar, polisen och folkhälsoenheten. Användandet av dopningspreparat ställer till med stora problem för dem som använder det – och deras närstående. Tillsammans vill vi motverka användandet så att träning kan ske på dopningsfria anläggningar.

Media hälsas välkomna!

Tid: 8 mars klockan 18.30-20.30
Plats: Sessionssalen, Stadshuset i Skövde, Fredsgatan 4

Kontakt:
Jenny Aronsson
Drogförebyggande samordnare Skövde kommun.
e-post: jenny.aronsson@skovde.se