Gymnasium Skövde har besök av elever från Brygge i Belgien

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Gymnasium Skövde har besök av elever från Brygge i Belgien

Det är ett utbyte för elever som läser entreprenörskap (UF), samhällskunskap 3 och etnicitet- och kulturmöten på Västerhöjd.

Media hälsas välkomna att träffa våra belgiska och svenska elever och lärare för att höra mer om utbytet och även medverka vid intressanta lektioner och aktiviteter.

Lektionen ”Swedish for dummies”
Tid: Tisdagen den 23 januari kl. 8.00-9.00
Plats: Västerhöjd i Hörsal D

Föreläsning Ung företagsamhet
Tid: Tisdagen den 23 januari 14.00
Plats: Västerhöjd i Hörsal D

Våra belgiska elevers företag har försäljning på Elins Esplanad
Tid: Onsdagen den 24 januari kl.  14.00-17.00
Plats: Elins Esplanad

Skolan och värdfamiljerna arrangerar svenskt smörgåsbord
Tid: Från kl. 18.00
Plats: Cafeterian på Västerhöjd

Totalt deltar cirka 70 personer.

I april åker våra svenska elever ner till Belgien. På programmet står då bland annat besök i Bryssel och på EU-parlamentet och minnesplatser från världskrigen.

Sofia Hottöfjäll
sofia.hottofjall@skovde.se