Invigning för nya stadsbussterminalen

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Invigning för nya stadsbussterminalen

Måndagen den 23 oktober invigs den nya stadsbussterminalen vid Resecentrum i Skövde.

Media hälsas välkomna till denna invigning som sker kl. 10.00. Stadsbussarna börjar gå från terminalen kl. 04.00 samma dag.

Den genomförda ombyggnationen har haft som syfte att öka kapaciteten och flexibiliteten för både lokal- och regionbussar. Under ombyggnaden har stadsbussterminalen haft tillfälliga hållplatser ett kvarter västerut, men nu flyttar vi alltså tillbaka till ursprungsläget, där en helt omgjord terminal väntar.

Terminalen har bland annat fått fler hållplatslägen, fler cykelparkeringar och ett nytt cykelgarage för trygg och väderskyddad cykelparkering. Hela terminalområdet har även lyfts med mer grönska, utsmyckning och belysning.

Mer om detta vill vi berätta på invigningen. Välkomna!

Media hälsas välkomna på invigning

Tid: måndag 23 oktober kl 10.00

Plats: Den nya stadsbussterminalen, Stationsgatan