Kick-off för Cykla i bygda

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Kick-off för Cykla i bygda

Skövde kommun vill inspirera Skövdeborna att cykla mer. Under fem månader låter vi fem deltagare låna varsin cykel, speciellt framtagen efter deras önskemål. Genom detta tror vi att det blir lättare, nyttigare och roligare att välja cykeln framför bilen.

Media hälsas välkomna att delta vid kick-offen.

Tid: Tisdag 2 maj kl. 18.00

Plats: Helénsparken (vid regn ses vi i Stadshusets entré)

Vi är många som alltid tar bilen när vi ska någonstans. Varannan bilresa i Sverige är kortare än fem kilometer. I tätorter, som Skövde, är kortare bilresor ännu vanligare. Koldioxidutsläppen är 35 procent högre de första fem kilometerna eftersom en kall motor drar mer bränsle.

Program

18.00         Ludvig Isacsson, projektledare för Cykla i bygda, hälsar välkommen och berättar om projektet

18.15         Anna Lundqvist, Feelgood, beskriver hälsoundersökningen och fördelarna med att cykla

18.30         Deltagarna får sina cyklar