Knyt ett band för ”Orka hela dagen”

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Knyt ett band för ”Orka hela dagen”

Orka hela dagen är ett arrangemang där flaskor med vatten delas ut till alla studenter i Skövdes gymnasieskolor. Det är ett samarbete mellan Skövde kommun, Maxi Ica Stormarknad, Västra Götalandsregionen, Blå Bandet och IOGT-NTO.

Jenny Aronsson, drogförebyggande samordnare i Skövde kommun, och Petra Berghäll från IOGT-NTO kommer att stå utanför ICA Maxi på Elins Esplanad den 3 juni mellan klockan 10 och 14 för ta hjälp av allmänheten att knyta band och fästa kort med en hälsning om att ”orka hela dagen” på flaskor med vatten.

– Syftet med kampanjen är att vara berusningsbegränsande och att föra fram att om personen väljer att dricka alkohol är det viktigt att också dricka vatten. Studenten ska vara en rolig dag att minnas och vuxenvärlden har ett ansvar att skicka rätt signaler, säger Jenny Aronsson.

Jenny Aronsson
jenny.aronsson@skovde.se