Pressinbjudan: Northvolt besöker Mariestad-Skövde inför etablering av batterifabrik

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Mariestad och Skövde kommuner är tillsammans aktuella för Northvolt AB:s planerade etablering av Europas största batterifabrik. På torsdag kommer representanter från Northvolt till Mariestad  för att få mer information om förutsättningarna för att etablera sig i Mariestad-Skövde samt görra ett besök på den aktuella platsen.

Media hälsas välkomna i samband med att Northvolt besöker platsen.

När: Torsdag 18 maj, klockan 14.30

Var: Samling vid Böja-Bagarns parkering på Västerängsvägen, Mariestad

Kontakt:
Frågor angående Mariestad-Skövdes medverkan i etableringprocessen besvaras av Katarina Jonsson, kommunstyrelses ordförande Skövde 0734-61 42 77

Praktiska frågor angående pressträffen besvaras av Anna Hartung, kommunikatör Skövde kommun anna.hartung@skovde.se 0500-49 87 11