Skövde-Mariestad fortsatt aktuella för ny batterifabrik

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Skövde-Mariestad fortsatt aktuella för ny batterifabrik

Idag hölls en presskonferens där det framgick att Skövde-Mariestad är en av åtta platser i Sverige som är fortsatt aktuella för byggandet av Europas största batterifabrik.

Det är företaget Northvolt AB som planerar att bygga Europas största batterifabrik. Ett 40-tal kommuner har ansökt om att fabriken ska lokaliseras till dem, däribland Skövde och Mariestads kommuner som gått samman med en ansökan. Vid dagens presskonferens berättade Northvolts ledning att de nu beslutat att gå vidare och föra samtal med företrädare för åtta kommuner i Sverige, samt två i Finland, bland dem fanns Skövde-Mariestad med.

- Det är givetvis mycket glädjande att Skövde-Mariestad är intressanta som etableringsort och finns med i den fortsatta processen. Vi ser fram emot att träffa Northvolt och presentera de möjligheter som finns här. Vi är väl förberedda och kommer göra vårt yttersta och använda alla gemensamma krafter för att stärka våra förutsättningar som etableringsort, säger Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Skövde.

Tillsammans med Göteborg är Skövde-Mariestad de enda orterna i Västsverige som är kvar i processen.

Kontakt:
Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande, tfn 0734-61 42 77

Northvolt har efter dagens presskonferens gått ut med ett pressmeddelande som finns att läsa här.