Kommun-Kim svarar på dina frågor

Nu är det enklare för dig som har frågor om kommunen service att få svar, när som helst på dygnet. Du kan nämligen chatta med vår digitala kommunvägledare Kommun-Kim på skovde.se. Kommun-Kim är en chatt-robot som kan svara på vanliga frågor som rör kommunen, dygnet runt.

I Skövde kommun jobbar vi ständigt för att hitta nya lösningar som underlättar vardagen för dig som kund. Genom vår nya chatt-robot, Kommun-Kim, kan du som har frågor om kommunen snabbt och enkelt få svar, när som helst på dygnet. Kommun-Kim finns på vår webbplats skovde.se och tjänsten innebär inte bara en bättre service till er som är kunder, det frigör även tid för våra kommunvägledare i Kontaktcenter att jobba med mer avancerade frågor som Kommun-Kim inte kan svara på.

Vad är en chatt-robot?
En chatt-robot är ett datorprogram som med stöd av artificiell intelligens kan kommunicera med webbesökare. Roboten är ett datorprogram som använder artificiell intelligens, AI, för att chatta eller kommunicera med människor på ett till synes självständigt och intelligent sätt.

Varför satsar vi kommun-Kim?
Vi vill erbjuda bättre service och ökad tillgänglighet för våra kunder och invånare. Kommun-Kim kan svara på generella frågor som rör kommunen, dygnet runt. Det innebär att våra kunder snabbt och enkelt kan få hjälp med enkla frågor när det passar dem. Det kommer också att frigöra tid för våra kommunvägledare i Kontaktcenter att hantera mer komplexa ärenden och det blir mindre telefonsamtal in till kommunen.

Hur ställer man frågor till Kommun-Kim?
För att starta igång chatten trycker du på chatt-bubblan nere till höger på sidan. Kommun-Kim kommer att presentera sig för dig och be dig ställa din fråga. Ställ en fråga åt gången. Kommun-Kim föredrar att få korta meningar eller stödord. Skulle ordet eller meningen vara felstavat eller felformulerad, så försöker Kommun-Kim pussla ihop vad du menar och ge dig ett så utförligt svar som möjligt. Skulle du inte få det svar du önskar, så försök omformulera med andra ord eller annan meningsuppbyggnad.