Krisberedskapsveckan 2022

Den 26 september till och med den 2 oktober är det den nationella krisberedskapsveckan i Sverige. Krisberedskapsveckan är en årlig informationskampanj som ska öka människors motståndskraft inför samhällskriser och ytterst krig.

Årets tema för krisberedskapsveckan är MAT och under veckan kan ni ta del av nyttig information i våra sociala medier om livsmedel och tillagning vid olika samhällsstörningar. Man kan även läsa mer om detta på Myndigheten för samhällsskydd och beredskaps hemsida.

Välkommen till Hertig Johans torg

— Vi kommer på onsdag och lördag finnas på Hertig Johans torg tillsammans med representanter från vår måltidsavdelning för att visa upp vår förmåga att hantera vår kokkärra, säger Niclas Muhrblom, beredskapsstrateg i Skövde kommun. Då är man varmt välkommen att komma och prata med oss om hur kommunen arbetar med de här frågorna, men givetvis också för att diskutera sin egen hemberedskap.

Skövde kommun har alltid uppdraget att arbeta med kris-och beredskapsfrågor ur ett kommunalt perspektiv, men den kommande veckan ligger fokus extra på det, som en del av krisberedskapsveckan.

— Beredskapen i samhället är ett samarbete som är viktigt att vara en del av för såväl myndigheter, kommuner, frivilligorganisationer och medborgare, säger Niclas Muhrblom. Vi har alla ett ansvar som vi behöver ta för att helheten ska fungera. Det här är ett ypperligt tillfälle att lära sig mer om hur man som individ kan bidra till ett robustare samhälle.

Välkommen till Hertig Johans torg för att prata beredskap och livsmedel, krislådor och mycket mer!

• Onsdag 28 september klockan 10.00-15.00
  • Lördag 1 oktober klockan 10.00-15.00

Tillsammans är vi starkare!