Fokus på svenska livsmedel under Offentliga måltidens dag

Imorgon är det offentliga måltidens dag, en dag då kommuner och regioner uppmärksammar sin måltidsverksamhet på olika sätt.

I Skövde kommun kommer vi att fira våra fantastiska måltider och synliggöra vårt arbete med att servera mer svensk mat på våra menyer. Vi vill även lyfta fram vår måltidspersonal som lägger ner mycket arbete och engagemang för att leverera god och näringsrik mat varje dag.

Skövde kommun ligger i ett jordbrukslandskap och är i hög grad präglat av målet att servera så mycket svenska livsmedel som möjligt på menyn. Vi vill att maten vi serverar ska vara bra för dem som äter den men även bra för miljön. Därför undviker vi långa transporter, vi ställer krav på att djuren har det bra och vi uppmuntrar till miljövänliga jordbruk. Vårt mål är att ge våra kunder en positiv upplevelse av måltiden - men göra en liten inverkan på miljön! Detta arbete vill vi lyfta fram och synliggöra i samband med Offentliga måltidens dag 2021.

På våra förskolor och skolor kommer vi, under Offentliga måltidens dag, att servera ”streetfood på svenska” bestående av svenska livsmedel. Dagen sammanfaller också med Grynkorvens dag så för äldreomsorgen blir det givetvis denna rätt på menyn. Där kommer det även serveras efterrätt baserat på svenska äpplen.

Det blir en dag fylld av god och näringsrik mat med svenska livsmedel i fokus.