De tre representanter från Skövde kommuns måltidsenhet som tog emot priset Årets kökshjälte

Skövde kommun är årets kökshjälte

Idag har Skövde kommun blivit utsedda till vinnare i tävlingen ”Årets kökshjälte”. Det är Länsstyrelsen tillsammans med Västra Götalandsregionen som delar ut priset bland Västra Götalands kommunala offentliga kök.

Syftet med priset är att uppmärksamma allt bra arbete som görs och som på sikt leder till att det tillagas mer mat med svenska och lokala livsmedel i skolor och inom äldreomsorg. Skövde var en av de sex kommuner som valts ut som finalister i tävlingen och idag korades alltså vi till vinnare.

Motiveringen löd:

Politiker, kockar och måltidsutvecklare är mycket måna om att värna svenskt lantbruk och svensk livsmedelsförädling. Måltidsavdelningens sätt att informera bidrar till att barn och elever påverkar sina familjer att välja mer lokalproducerat och svenskt även hemma. Detta är bra för det lokala näringslivet, klimat, miljö och inte minst för folkhälsan.