"Utveckling får man kämpa för"

Skövde vill vara med och möjliggöra den gröna omställningen inom industrin. Det gör vi bland annat genom att skapa förutsättningar för större etableringar som gynnar såväl välfärd som närings- och föreningsliv.

Skövde har varit en betydande plats för fordonsindustrin i 100 år och vill vara det i minst lika många år till. Därför arbetar samtliga kommuner i Skaraborg tillsammans för att skapa förutsättningar för ett gott samhälle som utvecklas. Framtiden är spännande och jobbar man tillsammans kan allt hända.

— Utveckling får man kämpa för och det gör vi verkligen, sa Katarina Jonsson, kommunstyrelsens ordförande i Skövde under torsdagskvällens panelsamtal på ASSAR Industrial Innovation Arena. Vi står i ett avgörande vägskäl och vi har valt att fatta de beslut som krävs för att vi ska vara med på resan och inte hamna på efterkälken. Vi arbetar hårt för en större etablering och vi tror på oss och vad vi kan göra tillsammans här i Skaraborg.

Med i samtalen fanns representanter från industri, föreningsliv och näringsliv och den gemenamma uppfattningen var att Skaraborg har mycket att erbjuda och att alla delar av samhället hänger ihop.

— Att vi får hit större etableringar som medför tillväxt och utveckling gynnar ju såklart industrin men även oss inom idrotten och kulturen och även centrumutvecklingen, sa Erik Sackari, klubbchef i IFK Skövde som också deltog i panelen. Jag förstår att vi just nu befinner oss i ett slutskede och liksom de sista fem minutrarna i en match kan de vara avgörande. Det är då man plockar fram all träning, all erfarnhet och den kunskap man har och sen ror man hem det. Det hoppas jag på.

Panelsamtalen fokuserade mycket på hur det inte bara är gynnsamt för den ort där en etablering händer utan hur det påvarkar hela regionen.

— Om det här händer i Skövde så kommer det att generera ringar på vattnet för oss alla, sa Jonas Sundström, kommunsstyrelsens ordförande i Lidköping som också fanns på plats. Det är viktigt även för oss runtomkring att SKövde lyckas med det här och vi är beredda att stötta upp.

Se samtalen i efterhand
Om du inte kunde vara på plats eller missade livesändningen så finns samtalet att titta på även i efterhand här.