Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

Dags att nominera till Idrottsgalan 2021!

Dags att nominera till Idrottsgalan 2021!

Det har varit ett minst sagt annorlunda idrottsår 2020. Föreningslivet och idrottsvärlden har ställts inför helt nya utmaningar med inställda tävlingar, tomma läktare och restriktioner. Idrottsgalan kommer därför i år präglas av situationen som föreligger vilket bland annat innebär att den ska sändas digitalt den 30 januari 2021. 23 oktober 2020
Höstlov med Kultur i Skövde

Höstlov med Kultur i Skövde

Äntligen höstlov! Prova abstrakt målning, eller fixa den rätta halloweenstämningen med läskigt pyssel. Vill du skrämmas – kom på teaterkollot, vill du bli skrämd – häng med på spökvandring eller ficklampsvisning! 21 oktober 2020
Fritidsbanken öppnar i Skövde kommuns regi!

Fritidsbanken öppnar i Skövde kommuns regi!

Arbetsmarknadsenheten på Skövde kommun tar över ansvaret för Fritidsbanken i Skövde och den 20 oktober slår man upp portarna för nya låntagare. På Fritidsbanken i Södra Ryd lånas sport- och fritidsutrustning ut kostnadsfritt till barn och vuxna. Det fungerar ungefär som när man lånar en bok på biblioteket. 19 oktober 2020
Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Anna Nilson från Skövde, debuterar med barnboken ”Jakten på den försvunna mamman”. Det är en spännande högläsningsbok som är skriven speciellt för familjer där ena föräldern ofta är borta länge. Anna berättar om vägen från idé till färdig bok. 16 oktober 2020
Spökvandring

Spökvandring

Följ med på en spännande spökvandring i Skövde Kulturhus! 14 oktober 2020
Språkträffar på Södra Ryds bibliotek

Språkträffar på Södra Ryds bibliotek

För dig som är hemma med barn 12 oktober 2020
Fler nyheter
Bild
länk till fritidsbanken
Evenemangskalender
Boka lokal
Föreningsregister