Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

Massor av gratisaktiviteter i sommar!

Massor av gratisaktiviteter i sommar!

Årets sommarlovsprogram bjuder på massor av gratisaktiviteter för barn och unga i hela Skövde kommun. Kollo, bad, prova på aktiviteter och Kulturkulbussar är något av innehållet. 08 juni 2021
Sommarboken i Skövde kommun

Sommarboken i Skövde kommun

Årets tema: Ut i det vilda. Kom och möt Biblioteken i Skövde ute i det vilda! 01 juni 2021
Försiktig återöppning inom kultur och fritid

Försiktig återöppning inom kultur och fritid

Från första juni sker en försiktig återöppning av kommunens kultur och fritidsanläggningar. 31 maj 2021
Musikskolan blir Kulturskola!

Musikskolan blir Kulturskola!

Skövde Kulturfabrik har fått drygt en miljon kronor från kulturskolecentrum för att redan till hösten bredda musikskolans utbud med både drama och digitalt skapande. Dessutom har Rydskolan fått pengar för en fortsättning av projektet el sistema i Södra Ryd från kulturrådets Skapande skola. 28 maj 2021
Biblioteket på väg

Biblioteket på väg

Biblioteket på väg! Varje onsdag med start den 26 maj kommer biblioteket att åka runt i Södra Ryd på cykel! 19 maj 2021
Ny studio och nya kurser på kulturfabriken

Ny studio och nya kurser på kulturfabriken

Musikskolan bygger ny inspelningsstudio inför höstens kursstart! Dessutom erbjuds nya kurser kring studion från och med höstterminen. Läs mer om satsningen på kulturiskovde.se 12 maj 2021
Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Nytt avsnitt av Bokpendlarna

Magnus och Lena har hittat nya guldkorn bland faktaböcker och romaner och plockar fram ett par gamla favoriter. 12 maj 2021
Fler nyheter
Bild
länk till fritidsbanken
Evenemangskalender
Boka lokal
Föreningsregister