Information om coronaviruset och covid-19

Du är skyldig att vidta försiktighetsåtgärder för att skydda dig själv och andra mot spridning av covid-19. Du ska själv tänka igenom hur du kan undvika att bli smittad och hur du kan undvika att smitta andra. Du ska visa hänsyn till dina medmänniskor, vilket är särskilt viktigt i förhållande till personer i riskgrupper.

Läs mer

Kultur & fritid

I Skövderegionen är det enkelt att kombinera den stora stadens möjligheter och rika utbud med en naturnära enkelhet, där det finns tid över för det som berikar våra liv.

Var du än befinner dig i vår kommun har du nära till natur och rekreation likaså kulturupplevelser och chansen till nya möten.

Mitt i staden ligger Skövde Kulturhus, det första av sitt slag i landet! Här samlas flera olika kulturella verksamheter under ett och samma tak och huset i sig är kulturupplevelse signerat arkitekt Heineman.

Allt om Skövdes 600-åriga historia kan du upptäcka på Skövde Kulturfabrik och den interaktiva basutställningen om staden. Kanske blir ditt besök ackompanjerat av orkestermusik? För i samma hus ligger Skövdes musikskola.

Arena Skövde finns ett av Sveriges bästa upplevelsebad och här kan du se allt från landslagshandboll till arenakonserter.

Skövdes ungdomar träffas gärna på Nyeport eller någon av våra övriga mötesplatser för unga och med kommunens 300 olika föreningar finns det gott om möjliga fritidsintressen att ägna sig åt.

På multisportarenan Billingehov/ Lillegården finns flera isytor och planer anpassade till flera olika sporter. Idrottsplatser och motionsspår finns förresten på flera platser i kommunen med generösa möjligheter att träna.

Och så har vi berget Billingen som erbjuder så väl vintersport som vandring, cykling och milslånga löprundor i sagolik natur.

Aktuellt

Digital Shared Reading

Digital Shared Reading

Kom och prova på Shared Reading digitalt! 15 januari 2021
Behöver du någon att prata med?

Behöver du någon att prata med?

På grund av nya restriktioner har kommunens mötesplatser för unga ställt in all verksamhet till 24 januari 2021. Mötesplatserna här därför samlat ihop ett antal olika organisationer dit unga dom behöver någon att prata med kan vända sig. 22 december 2020
Nytt avsnitt av podden Bokpendlarna

Nytt avsnitt av podden Bokpendlarna

Vi träffar Skövdeförfattaren Gunborg Sahlin och pratar med henne om hennes nya bok: Den förbannade Tethy Wall. En fristående fortsättning på hennes debut Tro. 18 december 2020
Här är de nominerade till Idrottsgalan 2021

Här är de nominerade till Idrottsgalan 2021

Nomineringskommittén till Skövde Idrottsgala har presenterat de nominerade till galan 30 januari 2021. 14 december 2020
Temakassar med faktaböcker på Stadsbiblioteket

Temakassar med faktaböcker på Stadsbiblioteket

Är du nyfiken? Älskar du frågesporter? Tycker du om att hitta nya bokfavoriter? Vi har fyllt kassar med faktaböcker från allt mellan himmel och jord. Beställ som vanligt på mejl eller telefon. Vad du får blir en överraskning. 09 december 2020
Ytterligare köpställe för spårkort

Ytterligare köpställe för spårkort

I väntan på kyla och snö går det bra att köpa säsongskort till längdskidspåren upp på Billingen hos Träningskonsulten Sport i det nyöppnade Billingecentret. Säsongskortet sälja också på Arena Skövde. 08 december 2020
Föreningsledarstipendium till två!

Föreningsledarstipendium till två!

Kultur- och fritidsnämnden har i år beslutat att dela ut föreningsledarstipendiet till Carl- Otto Wijkmark, IF Hagen samt Elenor Ödberg, FUB Skövde. Priset delas ut på Idrottsgalan 2021. 07 december 2020
Fler nyheter
Bild
länk till fritidsbanken
Evenemangskalender
Boka lokal
Föreningsregister