Sveriges tionde bästa motionsspår finns i Skövde

Eldningsförbud / Fire ban is in effect

All eldning och grillning med öppen låga är förbjudet på samtliga platser i Skövde kommun och Västra Götalands län med undantag för grillning på egen tomt.

All burning and grilling with open flame is banned at all locations in Skövde municipality and Västra Götaland County except for grilling in private gardens.

Läs mer

Bild på en löpare

Sveriges tionde bästa motionsspår finns i Skövde

I en rykande färsk ranking har ett av motionsspåren på Billingens fritidsområde korats till Sveriges tionde bästa motionsspår.

Under tre månaders tid har två killar, Oskar Jensen och Filip Persson, besökt Sveriges alla 290 kommuner för att lista de bästa motionsspåren i Sverige. När de besökte Skövde i augusti provsprang de Lila milen. Nu står det klart att just det här motionsspåret hamnar på tionde plats  i killarnas ranking.

– Det känns jättebra att hamna så här högt upp listan, särskilt nu när vi gör en så stor satsning på området. Det är också kul att det inte bara är Skövdebor som uppskattar vårt fina berg och vår härliga natur, säger Karin Holgersson, tf enhetschef på Billingens fritidsområde.

Även motionspåren i Rankås i Tibro hamnar högt upp på listan  – på femte plats. Enligt killarna finns Sveriges bästa motionsspår på Skutberget i Karlstad.