Tiveden - Djur, natur och människor

På grund av det stora publikintresset visas filmen Tiveden - Djur, natur och människor igen söndagen den 4 februari 16.00 på Biograf Odeon, Skövde Kulturhus.

Inte sedan 1960-talet har det gjorts en film om Tiveden, så den lokalt producerade filmen av Göran Alm, Björn Obenius och Ola Högberg som vi nu kan visa, är inte enbart en välbehövlig ny skildring av detta unika och fascinerande område i vår närhet, det är också den mest påkostade naturdokumentär som gjorts om Tiveden.

Arbetet har pågått i nästan tio år. Material har hämtats från alla årstider och från alla dygnets timmar. Filmen bjuder på spännande upplevelser i den fantastiska natur som Tiveden utgör. Här kan vi följa både trandans, tjäder- och orrspel. Fågelarter som storlom och smålom och deras familjeliv följs på nära håll, vi får även se hackspettar, bävrar och älgar.

Förutom detta besöks och intervjuas en del av de människor som bor och lever i mycket nära kontakt med denna rika natur. Allt är inspelat i Tivedens nationalpark och i dess närområde.

Filmen Tiveden – Djur, natur och människor vill visa på det stora och det lilla i naturen, det vanliga och det ovanliga och är ett dokument över livsväven i skogsmarkerna i början av detta millenium. Följ med på en vandring genom ett års händelser i Tiveden och bli lockad att vandra där själv!

Initiativtagaren till filmen, Göran Alm, har vandrat i Tivedens skogar i flera decennier då också filmat flitigt. Björn Obenius är också en erfaren filmare som producerat dokumentärfilmer sedan 1980-talet, bl a Tranornas tjärn. Ola Högberg, filmare och fotograf som gett ut ett flertal böcker om natur i Västra Götaland. En mycket erfaren trio som tillsammans skapat en fantastisk naturfilm.

Regi: Göran Alm, Björn Obenius, Ola Högberg, Sverige 2017
Längd: 73 min