hockeyspelare

Billingehov står som värd för tjejernas TV-puckskval

Svenska ishockeyförbundet har valt ut Västergötlands ishockeyförbund att arrangera det första TV-puckskvalet för tjejer den 20 till 22 september 2019. Skövde blir centralort för tävlingarna.

. Västergötlands ishockeyförbund har under några år haft en framgångsrik satsning på tjejhockey och när de fick förfrågan om att arrangera det historiska första kvalspelet så var det inget svårt beslut att fatta.

Matcherna kommer spelas i Billingehovs ishallar, men också i både Lidköping och Mariestad.

Föreningarna HC Lidköping, Mariestad Bois HC, Skövde HC och Skövde IK är också medarrangörer och Skövde kommun kommer vara centralort för kvalspelet.

-Det är här alla spelare kommer bo samt deras föräldrar, ledare och funktionärer. Vi från kommunen tycker att det är väldigt roligt att kvalspelen förläggs här och att vi får vara med och arrangera en historisk händelse, säger Erik Kvarnling, verksamhetsledare på enheten föreningsliv och ungdom.

TV-pucken är en klassisk ungdomstävling inom ishockeyn där de olika distrikten tävlar med sina bästa spelare. Det ökande intresset för hockey bland tjejer har gjort att det i år för första gången krävs ett kvalspel och då med Skövde som utgångspunkt.

 

Foto. Jesper Anhede

Kontakt: Erik Kvarnling

0500-498000

Läs mer: http://www.swehockey.se/Distrikt/vastergotlandsishockeyforbund