Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3Slideshow imagebild4Slideshow imagebild5Slideshow imagebild6Slideshow imagebild7Slideshow imagebild8Slideshow imagebild9Slideshow imagebild10Slideshow imagebild11Slideshow imagebild12Slideshow imagebild13Slideshow imagebild14Slideshow imagebild15

Södra Ryds bibliotek

Öppettider:
Måndag 12-18
Tisdag 10-14
Onsdag 12-18
Torsdag 10-14
Fredag 10-14

Öppettider kring vårens högtidsdagar

17 maj : biblioteket har STÄNGT på grund av utbildning

24 maj : biblioteket har STÄNGT på grund av utbildning 

6 juni : Sveriges nationaldag - STÄNGT

 

Biblioteket - hjärtat i Ryds centrum

Biblioteket i Södra Ryd ligger i direkt anslutning till skolan. Våra närmaste grannar är  pizzerian, fritidsgården och vårdcentralen. Vi som jobbar här tycker det är jätteroligt att möta alla besökare, och man får gärna komma med idéer och önskemål om vad man vill skall hända på biblioteket. 

 Man kan komma hit och får hjälp av Tarek, som jobbar på Medborgarservice. Han är här samma tider som biblioteket har öppet. Man kan också komma hit och ta del av lovaktiviteter på loven, låna dator, läsa tidning, få hjälp att leta information, spela spel, diskutera med personalen, eller självklart låna eller läsa en bok.

Här på vår hemsida, samt på vår Facebooksida publicerar vi också våra tillfälliga evenemang, såsom : barnteater, föreläsningar, sagostunder, pyssel, bokcafé....

 

 På gång på biblioteket

Snart är det sommarlov och sommarläsning i bokklubben Sommarboken igen! Alla som är mellan 8 och 12 år är välkomna!

I år är temat rymden, och alla som deltar får en pappväska att ha böckerna i och en stjärnkarta, plus lite annat smått och gott.

Vad vi gör på träffarna är olika på olika bibliotek, men gemensamt är såklart att det handlar om böcker :) Tidigare år har vi byggt boktorn, haft författarbesök, gjort bokmärken, ätit glass, boktipsat varandra, och haft många intressanta diskussioner.

Det är gratis att vara med i Sommarboken. 

 

 

Kvinnohänder som handarbetar

Handarbetscafé

Varje måndag, kl. 14.00 träffas intresserade på Södra Ryds bibliotek och handarbetar. Det finns material att tillgå, men man kan också ha med sig egna projekt.

Avslutning för denna terminen blir 14 juni. Då samlas alla på biblioteket, för att sedan göra en gemensam utflykt.

Vi fikar och har trevligt, varmt välkomna!

Arr: Södra Ryds bibliotek, i samarbete med ABF.