Slideshow imagebild1Slideshow imagebild2Slideshow imagebild3Slideshow imagebild4Slideshow imagebild5Slideshow imagebild6Slideshow imagebild7Slideshow imagebild8Slideshow imagebild9Slideshow imagebild10Slideshow imagebild11Slideshow imagebild12Slideshow imagebild13Slideshow imagebild14Slideshow imagebild15Slideshow imagebild16Slideshow imagebild17Slideshow imagebild18Slideshow imagebild19Slideshow imagebild20

Södra Ryds bibliotek

Avvikande öppettider:
Måndag 10 december har vi öppet 14-18.
Torsdag 13 december öppet 10-11, samt 14-16


Öppettider under jul- och nyårshelgen

24-31 december stängt
1 januari stängt
2 januari 12-18
3-4 januari 10-14

Ordinarie öppettider:

Måndag 12-18

Tisdag 10-14

Onsdag 12-18

Torsdag 10-14

Fredag 10-14

 

Biblioteket - hjärtat i Ryds centrum

Biblioteket i Södra Ryd ligger i direkt anslutning till skolan. Våra närmaste grannar är  pizzerian, fritidsgården och vårdcentralen. Vi som jobbar här tycker det är jätteroligt att möta alla besökare, och man får gärna komma med idéer och önskemål om vad man vill skall hända på biblioteket. 

 Man kan komma hit och får hjälp av Tarek, som jobbar på Medborgarservice. Han är här samma tider som biblioteket har öppet. Man kan också komma hit och ta del av lovaktiviteter på loven, låna dator, läsa tidning, få hjälp att leta information, spela spel, diskutera med personalen, eller självklart låna eller läsa en bok.

Här på vår hemsida, samt på vår Facebooksida publicerar vi också våra tillfälliga evenemang, såsom : barnteater, föreläsningar, sagostunder, pyssel, bokcafé....

 

 På gång på biblioteket

 Kvinnohänder som handarbetar

Handarbetscafé

Nu har handarbetscaféet börjat för terminen!

Vi har bytt dag till onsdagar, men tiden är densamma, kl. 14.00

Nya som gamla deltagare är varmt välkomna. Du kan ta med ditt eget handarbete, eller använda caféets material och idéer.

Vi fikar och har trevligt, varmt välkomna!

Arr: Södra Ryds bibliotek, i samarbete med ABF.

 

Författarbesök

 Författaren och riksdagsledamoten Robert Hannah berättar om sin debutbok Potatisskallen. En bok om hur det är att växa upp i förorten, och hur det är att vara andra generationens invandrare…

Måndag 3 december, klockan 16.00

Det är gratis, välkomna!

 

Bilden kan innehÃ¥lla: växt, träd, snö, utomhus och naturVinterkalaset, lördag 8 december

Det har numera blivit en tradition att det är Vinterkalas i Ryd andra lördagen i december. Som vanligt är det sång och musik, marknadsstånd och juligheter ute på torget.

För bibliotekets del innebär det att vi har öppet 13-17, med lite aktiviteter under dagen.

Klockan 13.00 blir det julpyssel.

Klockan 15 blir det mimikteater.

Allt är gratis, välkomna!

 

 

Barnteater

Önskebrunnen, med Sagofén Isadora

För barn mellan 3-5  år.

Det närmar sig jul, men Nettan är inte glad. Hennes son Jimmy med familj har flyttat långt bort. Nettan vill inte åka ifrån sin frisörsalong, så i år ska hon vara ensam på julafton. Hon ska i alla fall köpa en julklapp till lilla Hanna. Hanna är Nettans barnbarn. Leksaksaffären är stängd. Utanför sitter en smutsig nalle. Det är en magisk nalle som känner till att det finns en önskebrunn inne i skogen. Där kan Nettan önska sig vad hon vill. Nalle och Nettan tar sig till brunnen. Där bor en önskedrake som kan trolla. Ska Nettan få träffa sin lilla Hanna? 

Gratisbiljetter kan hämtas på Södra Ryds bibliotek från 10 december.