Bild på en MTB-cyklist

Mountainbike

I skogen på Billingens fritidsområde finns det speciella spår för dig som kör mountainbike.

Moutainbikespåren ligger utplacerade kring de ordinarie motionsspåren. Det är uppskyltat var du får och inte får cykla, vänligen respektera detta. Spåren börjar i anslutning till en cykelportal på skidstadion. Vid stadion finns också en cykelstation med verktyg och pump.

Tänk på att:

  • Använd hjälm   
  • Visa hänsyn för varandra   
  • Följ anvisad åkriktning   
  • All cykling sker på egen risk
  • Cykling är endast tillåtet på markerade cykelspår!

  

De olika spåren:

Symbol vitt spar

Vitt spår 1 km Lätt
Lämpligt mtb-spår för hela familjen, relativt flackt. Mest en grusad stig, men en del rötter. Några uppbyggda kurvor och några mindre hopp/dropp finns längs spåret. Det går att cykla på alla typer av cyklar!

Symbol gront spar

Grönt spår 5,3 kmSvår-Medelsvår 
För dig som   har vana att cykla mtb. Spåret går mest på mindre stigar med en hel del   rötter och stenar. Spåret går nedför Billingens södra sida och det finns både   en teknisk nedförsbacke och en kraftigare teknisk stigning. Lämplig cykel:   mtb med kraftigare mtb-däck och mtb-utväxling. Cykeln behöver dessutom ha   bromsar fram och bak.

Symbol blatt spar

Blått spår 6,3 km Svår-Medelsvår  
För dig som har vana att cykla mtb. Spåret innehåller en teknisk nedförsbacke   och en längre teknisk stigning. Längs spåret finns en hel del rötter och   stenar.   Lämplig cykel: mtb med kraftigare mtb-däck och mtb-utväxling. Cykeln behöver   dessutom ha bromsar fram och bak.

Symbol rott spar Rött spår 10 km Svår-Medelsvår
Röda spåret   är det mest varierade av samtliga spår och innehåller både mycket tekniska   nedfarter och stigningar. Spåret innehåller en hel del rötter och stenar. På   Billingens sydsluttning ned mot Våmbsdalen, går spåret genom ängsmarker, där   stigarna har hög flow karaktär. Lämplig cykel mtb med kraftigare mtb-däck och   mtb-utväxling. Cykeln behöver dessutom ha bromsar fram och bak.
Symbol svart spar

Svart spår 7 km Svårt  
Det svarta   mtb spåret är för dig som är tävlingscyklist eller har en mycket hög teknisk   mtb förmåga. Spåret innehåller både mycket tekniska nedfarter och mycket   tekniska stigningar. Spåret är starkt kuperat med Strupen som   avslutningsbacke. Spåret innehåller redan välkända tekniska partier som   Berntbacken och Ättestupan. Lämplig cykel: mtb med mtb-utväxling, mtb-däck   och skivbromsar både fram och bak.

Symbol lila spar

Lila milen  
Lila milen   är det enda av de ordinarie motionsspåren där cykling är tillåten. Ett starkt   kuperat och uppgrusat milspår. Vissa sträckor är mer terrängliknande.

 

 

Cykelspåren på Billingens fritidsområde utvecklas mycket tack vare stora ideella insatser av Skövde Cykelklubb.