Nutidens epidemi c/o Konstmuseet

17 januari-10 mars 2019 i Lilla galleriet.

- En utställning om kroppen som en väg till en försonande trötthet.

Vi lever idag i ett prestationssamhälle där stress, oro och livsleda är regel snarare än undantag.         
För mycket positivitet i form av överproduktion, överprestation och överkommunikation har skapat obalanser i oss och våra samhällen. Kravet på att ständigt kunna leder till depression och utbrändhet. I Nutidens epidemi söker Karolin Kent tillsammans med besökarna pröva format och metoder för en försonande trötthet. 

Den nutida dansaren Karolin Kent utforskar nya estetiska uttrycksformer i skärningsfältet mellan visuell konst, performance, somatisk praktik och textilarkitektur, i nära samarbete med kostymdesignern Linnea Bågander och filmaren Donovan Von Martens. Med stöd av Konstnärsnämnden, Västra Götalandsregionen, Region Halland och Göteborgs stad.

Medverkande

KAROLIN KENT

Karolin Kent har sin bas i flera angränsande discipliner, med tonvikt på performance, nutida dans och somatisk praktik. Efter avslutade studier på Trinity Laban, London 2011 har hon varit verksam som performanceartist, filmare och fotograf i Europa, Asien och Latinamerika. Nyligen avslutade hon sina studier i Somatisk rörelsepraktik och rörelseanalys vid Laban/ Bartenieff & Somatic studies International. För närvarande är hon baserad i Halland.

LINNEA BÅGANDER

Linnea Bågander är kostymdesigner och scenograf för film och dans sedan 2012. Bågander är doktorand i modedesign vid högskola i Borås. I sitt undersökande arbete undersöker hon textila kreationer och kläder som koreografi och rörelse som komplement till kroppens rörelsekvalitéer. 

DONOVAN VON MARTENS

Donovan Von Martens är regissör, ljusdesigner och musiker. Han är verksamhetsområde spänner över konstfilm, ljusdesign och musik. Donovan och är baserad i Göteborg och samarbetar med en rad olika konstnärer och musiker, med projekt runt om i Europa.