Välkomna till Skövde Kulturfabrik!

Skövde Kulturfabrik är en kreativ mötesplats, där musiken och kulturhistorien möts. Här finns Musikskolan och Stadsmuseet under samma tak.

I en textilfabriks gamla lokalerna på Norrmalm ligger Skövde Kulturfabrik. Här ges möjlighet för alla att uppleva kulturen och historen i Skövde. Efter en omfattande renovering har vi skapat ett hus fullt av möjligheter.

Öppettider

Måndag-torsdag       12.00-19.00
Fredag                           12.00-18.00
Lördag                           12.00-16.00
Söndag                          Stängt

Följ gärna vårt arbete på sociala medier:

www.facebook.com/skovdekulturfabrik
Instagram: skovdekulturfabrik 

Boka våra lokaler

För att boka någon av våra lokaler kontakta kulturfabriken@skovde.se eller 0500-49 83 21

Skövde Kulturfabriks olika verksamheter 

Musikskolan

På Musikskolan kan du från 3 års ålder uppleva och lära sig om sång, rytm och musik. Utifrån varje elev skapar vi förutsättningar för ett lustfyllt förhållande till och utövande av musikaliska uttryck.

Läs mer om Musikskolan.

Stadsmuseet

På Stadsmuseet ger vi liv åt Skövdes spännande historia med hjälp av våra rika samlingar av föremål, texter och fotografier. I Stadsmuseet kan du besöka vår permanenta basutställning, testa vårt interaktiva rum och titta på de fantastiska museiföremålen i vårt öppna magasin.

Läs mer om Stadsmuseet.

Musikraketen

Musikraketen är ett samarbete mellan Skövde kommun och Studiefrämjandet Norra Skaraborg. Musikraketen syftar till att ge de elever som står i kö till de instrument som har lång väntettid på Musikskolan, en möjlighet att spela tills de får en ordinarie plats.

Läs mer om Musikraketen.

Länkar
Evenemangskalender
Boka lokal