Fiberföreningar på landsbygden

När du bor på landsbygden och vill ha fiber till ditt hem eller till ditt företag är första steget att starta en fiberförening.

Glädjande är att det de senaste åren har startat upp ett antal fiberföreningar i kommunen.

I Berg, Böja, Greby/Götlunda, Ulvåker, Väring sydost, östra Sventorp och Säter Binneberg finns nu föreningar som du kan ta kontakt med om du är intresserad av att få fiber till ditt hushåll eller företag. Länkar till fiberföreningarnas hemsidor hittar du i högerkanten (ej Säter Binneberg som inte har någon hemsida).

Under rubriken länkar finns en översikt över de fiberområden som finns i Skövde kommun.

Kontakt

Om det inte finns någon förening där du bor så kanske det är just du som är intresserad av att ta initiativet och starta en förening.

Är du intresserad eller bara har frågor ta då kontakt med kommunen så får du hjälp på vägen, kontaktuppgifter hittar du under rubriken Kontakt.

Skövde kommuns mål

Skövde kommuns mål är att ”Alla i Skövde kommun ska ha tillgång till 100 Mbit/s symmetriskt”. Statistiken visar att tätorterna i Skövde kommun har bredband med hög kapacitet i något större utsträckning än genomsnittet i länet. På landsbygden däremot är förhållandet omvänt och klart färre hushåll och arbetsplatser i Skövde kommun än genomsnittet i länet erbjuds bredband med hög kapacitet. För att så många som möjligt ska kunna få tillgång till fiber kommer det att krävas lokala initiativ och bildande av lokala fiberföreningar.